woensdag 14 oktober 2020

Efficiënt kleding kopen: 6 tips!

De herfst is weer begonnen. Mijn kinderen zijn uit de kleren gegroeid en de zomer is nu echt voorbij. Omdat ik niet lukraak allemaal ‘leuke hippe aankopen’ voor mijn kinderen wilde doen, heb ik eerst de kasten doorgespit. Alleen kopen wat nodig is, want we willen zoveel mogelijk sparen voor onze verbouwing. 

Dus aan de slag als de kinderen op school zitten. Zomerkleding eruit, kapot en onherstelbaar vies naar de textielbak (dit recyclen ze ook trouwens, de vezels worden gebruikt voor papier). Daarna winterkleding en lange mouwen opzoeken. Wat past nog en wat niet. Kast opnieuw indelen. Daarna gekeken wat er dan echt bijgekocht moet worden.
Voor mijn jongste zoon waren dat shirts met lange mouwen, 2 zou genoeg zijn.
De middelste zoon moest vooral nieuwe schoenen (sneakers, warme en voetbalschoenen)
Dochter moest een winterjas en nog wat shirts met lange mouwen, jurk en warme schoenen.

Ik ben heel blij dat ik het op deze manier heb aangepakt. Dit scheelt overvolle kasten, en ook overbodige aankopen.
Ook mijn eigen zomerkleding heb ik met een kritisch oog bekeken. Wat ik niet gedragen heb deze zomer kan dus weg.

Mijn tips
1. Spit de kasten van je kinderen door. Neem elk kledingstuk in je hand.
2. Wat kan weg? Wat kan doorgegeven worden? Zomerkleding opbergen.
3. Haal de bakken/tassen met ‘volgende maat’ tevoorschijn. Wat past al wel, wat moet nog even wachten?
4. Kijk nu de kasten door. Hoeveel shirts heeft je kind nodig, hoeveel lange broeken? Vergeet de sportkleding niet.
5. Maak een lijstje per kind, per maat en soort kledingstuk. (Ik schrijf er vaak ook nog bij of het een drukke print of liever neutraal moet zijn. Mijn dochter heeft momenteel allemaal ‘drukke’ broeken, daar passen geen drukke prints meer bij)
6. Tijd om gericht te shoppen. Eventueel een budget vaststellen.

Je kunt natuurlijk ook op marktplaats kijken. Ik scoorde voor de zomer een pakket met heel veel lange broeken en shirts voor mijn middelste. Voor 25 Euro, en daar heb ik nu al maanden plezier van. Hierdoor hoef ik nu ook niks bij te kopen voor hem.


Voor mijn dochter vond ik dus online een hele leuke winterjas, en heel netjes geprijsd! Ze mocht wel eens een nieuwe, nadat ze de afgelopen jaren alleen maar tweedehandsjes heeft gehad. Die kocht ik vaak op de rommelmarkt bij Koningsdag. Enorm succes altijd. De schoenen van zoon zijn onderweg naar mijn huis, dus ik ben benieuwd. Shoppen vind ik steeds onhandiger worden in deze tijd, iets met mondkapjes...
Dus ik ben blij dat ik online goed kon slagen!








Heb je een bepaalde manier om te bepalen wat je nodig hebt voor je kinderen/jezelf? Of liggen je kasten altijd overvol?

6 opmerkingen:

  1. Ja goed bezig! Toevallig gisteren de truien met oudste zoo doorgespit. Achterf had hij nog meer truien die deze winter mee konden dan ik had verwacht.

    Voor mezelf heb ik besloten om geen kleding te kopen deze winter, alleen een hele goede een duurdere winterjas. Afgelopen jaren goedkope exemplaren gehad, maar dat viel iedere keer tegen. Dus ik geef mezelf een duurdere cadeau maar wel in de uitverkoop ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook goed bezig! Fijn als je kind nog veel past he.
      Slim ook de duurdere jas, heb ik 2jaar geleden ook gedaan. En nu nog steeds heel blij mee. Daarvoor ook elk jaar bijna een nieuwe omdat ze zo snel dun werden. Goede merken is echt de moeite waard voor een winterjas!

      Verwijderen
  2. Een planning maken is echt cruciaal. Je hebt een heel goed stappenplan. Vooral om gymkleding niet te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibel rentepercentage van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages
    * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oliver Henrich20 juni 2021 om 23:10

    Hey jongens, ik ben super enthousiast vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van Della Taylor hadden gekregen en toen besloot ik me aan te melden op basis van populaire aanbevelingen en slechts een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro op mijn rekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: yawnerstaylor@gmail.com of whatsapp +1 (876) 398-8103

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!