maandag 23 maart 2020

Vervelen? Nee joh!

https://schooltv.nl/video/koekeloere-kriebelbeestjes-zoem-zoem-zoem/
Wat een gecompliceerde tijd zo.

De scholen dicht, sociale onthouding, veel ‘leuke’ locaties dicht. Mensen die hun bruiloft, andere feestjes of werkende leven aan moeten passen. Het is wennen, voor iedereen.

Gek genoeg staan er hele lange rijen bij het afvalstation. Ook bij de bouwmarkten is het heel druk, een uitje voor het hele gezin blijkbaar. Vergeet het strand en de markt niet, waar je over de hoofden kunt lopen. Veel mensen grijpen de kans aan om hun huis of tuin op te knappen, een flink puin te ruimen en meer. Mensen vervelen zich en posten online suffe of grappige filmpjes over wat zij nu doen. 
Ik herken hier niks van. Helemaal niks! Vervelen? 
Sinds de kinderen thuisonderwijs moeten krijgen is het hier juist erg druk. Ik maak overuren. Overdag geef ik drie kinderen op verschillende niveaus les. Erg gecompliceerd want de ene heeft moeite met zelf aan het werk gaan & blijven, de ander heeft meer uitdaging nodig dan er gegeven wordt en de laatste moet vooral ‘leuke’ doe-opdrachtjes doen met liedjes, bakken, voorlezen etc. Wat natuurlijk totaal niet werkt allemaal tegelijkertijd. Dan is er nog de uitdaging van drie kinderen die opdrachten op een ‘device’ moeten doen, maar daar zijn er slechts twee van in huis en met afwisselen zitten er steeds kinderen te wachten op de ander. Zucht..
Ondertussen ben je ook nog gewoon moeder, en moet je de tafel afruimen, vaatwasser inruimen, ruzies oplossen en lunch en de volgende les voorbereiden. In de pauzes. Waar je dus zelf geen pauze door hebt. Ehm ja, zo gaat dat blijkbaar.
(Mocht jij je nou wel vervelen en een beetje willen bijverdienen? Ik ken nog een paar betrouwbare enquêtebureaus waar je geld of cadeaubonnen kunt verdienen)


Na schooltijd mogen ze natuurlijk leuk zichzelf vermaken, maar ook daar ben je vaak als politieagent nodig. Want ja, de hele dag dezelfde beperkte groep kinderen zien is natuurlijk ietwat saai. Ik heb zelf geen idee wanneer de was gedaan moet worden of de wc gepoetst. Ik moet ook nog solliciteren natuurlijk. Uiteraard is het aantal nieuwe functies wat online komt erg laag. Elke branche focust op andere dingen. Logisch ook!
Man is wel thuis, maar moet natuurlijk gewoon 40 uur werken. Zijn bureau staat zowat naast de ‘thuisschool’ dus de efficiëntie is een stuk minder dan normaal.

Ik heb oprecht medelijden met de ouders die allebei moeten werken en hun kinderen thuisles geven. Die combinatie is onmogelijk. Ik voel enorm mee met de ouders die al tegen een burn-out aanliepen of er al een hadden. Hoe kan dit goed gaan? Ik denk dat de psychosociale hulpverlening het flink druk krijgt na 6 april. Of wanneer de scholen weer open gaan. Als ervaringsdeskundige kan ik meevoelen met hen die op het randje balanceren. Ik weet hoe het voelt, je bent zo snel weer in een dip door zulke intense veranderingen en druk. Adem in- adem uit.  

Ja, ik probeer de lat niet te hoog te leggen. Ja, gelukkig zijn we gezond en gaat het best goed. Maar ik zal blij zijn als de school weer kan beginnen. Nog minstens twee weken volhouden!

Hoe gaat het bij jou?

7 opmerkingen:

 1. Hier gaat het wel oke, we beginnen steeds beter onze draai te vinden. Al slaat de verveling soms wel toe en wordt er vaker op stroom gespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het afgelopen week beter ging! Ik vind bij ons de verveling nog meevallen eigenlijk. Juist weinig vraag naar filmpjes en veel buitenspelen dankzij het lekkere weer!

   Verwijderen
 2. Inmiddels "iets" langer dan 2 weken. Succes allemaal !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop wel dat de scholen weer beginnen op 6 april hoor. Maar we zullen het deze week horen!
   Hoe gaat het bij jou Karin?

   Verwijderen
 3. Hier alles onder controle. We verdelen de taken en mijn dochter werkt goed mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, bent u op zoek naar een legale en betrouwbare kredietverstrekker? Heeft u een lening nodig? Heeft u dringend financiële hulp nodig? Heeft u een spoedlening nodig om uw schuld af te lossen of heeft u een kapitaallening nodig om uw bedrijf te verbeteren? Wij bieden alle soorten leningen aan particulieren en bedrijven tegen een rente van 2% tegen duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. We zullen elk bedrag overal leveren, als u geïnteresseerd bent in een lening van ons bedrijf, neem dan contact met ons op voor meer informatie

  (E-MAIL) globalfinanceloancompany1@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen