Pagina's

maandag 17 juni 2019

Autopech voor ons!


De afgelopen weken heb ik gemerkt dat je een hoop dingen kunt willen en zelfs plannen, maar dat het leven gewoon niet planbaar is in die mate.

Twee jaar geleden kochten wij een auto, waar we enorm blij mee waren. Helaas begaf hij het afgelopen week en bleek moeilijk te repareren. Een reparatie zou 700 Euro zijn, en dan zou het over een half jaar waarschijnlijk weer zoveel geld kosten. Aangezien we in het eerste jaar al flinke kosten hebben gehad, willen we dit er niet nog bij doen. Superjammer dat we drie weken geleden de APK hadden en vier nieuwe banden moesten. Weggegooid geld.

Dus de auto gaat weg, tijd voor een andere auto. Na ons flink te hebben ingelezen, en nagedacht over ons budget hebben we besloten om een nieuwere auto te kopen. Hierdoor slinkt onze buffer helaas fors, en gaat ons ‘autopotje’ helemaal leeg. Het is een Kia Ceed geworden.
Onze Tacuma konden we ondanks het motorgebrek voor een prima inruilwaarde kwijt bij de garage. Wij blij in elk geval. De garage moet nog even een paar puntjes fixen bij de Kia en dan is hij over een weekje van ons. Helaas zat er geen trekhaak op de auto en de installatie daarvan is prijzig. Maarja, net een vouwwagen gekocht dus dan moet je wat!

Dure maanden zo! Ik hoef me geen zorgen meer te maken dat ik niet wist waar ik mijn vakantiegeld voor zou moeten gebruiken.
Hoe gaat het bij jou?

10 opmerkingen:

  1. Dat zijn van die dingen die idd altijd zo jammer van je geld zijn, maar goed werkende spullen zijn wel zo fijn! Succes met de potjes weer aanvullen!
    Hier met verbouwen een soort van hetzelfde. Dingen die je tegen komt die niet kunnen wachten, maar waar je niet op gerekend had en bam weer een paar duizend euro extra kosten erbij. Maar ja ze moeten wel gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heel herkenbaar. Wel heel fijn dat het geld er is, maar alles bij elkaar is het wel heel zuur. En voelt het toch wat 'pijnlijk' om geld van de spaarrekening te halen.
      De apk en nieuwe banden van oude auto betalen terwijl je 'm 4 weken later inruilt..
      Succes met klussen. Woon je er al?

      Verwijderen
    2. Ja dan mag je zeker blij zijn als het geld er is! Hier niet.. Moeten een extra lening regelen/ beleggingspotje(s) afkopen die voor pensioen bedoeld waren om alle kosten te kunnen betalen. Dus dat is denk ik nog net een tikje zuurder dan je spaarrekening plunderen (hoewel daar ook niemand van gaat juichen).
      Maar snap heel goed dat dat extra pijnlijk is als je hem 4 weken later inruilt ja! Gevalletje; spijt tot op het bot. Maar ja, vooruit kijken maar weer toch ;)
      Nee dinsdag verhuis ik!

      Verwijderen
  2. wat een pech dan idd!! alhoewel een andere auto uitzoeken ook wel weer leuk is ;) wij doen alweer 7,5 jr met onze skoda fabia (uit 2006 dus al 13 jaar oud) zo blij mee dat ie t zo lang vol houdt zonder gekke gebreken.. (maar als hij t begeeft kopen we dezelfde week nog een andere idd! lang leve spaarpotjes!!! )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn zeg! Onze eerdere auto's rijden ook nog vrolijk rond, dus dat is wel jammer voor ons. Maarja, hopelijk doet deze het nu heel lang heel goed!

      Verwijderen
    2. jammer dan soms he dat je toch de keus moet maken om een auto weg te doen. wij rijden deze wel "op" denk ik. hecht totaal geen waarde aan een auto dat scheelt. hij moet fijn rijden en vooral niet al te duur zijn :)

      Verwijderen
  3. Jeetje, wat een pech zeg. Helemaal al na twee jaar, ik zou er ook flink van balen. Wij hebben wat dure weken achter de rug, maar dat was meer luxe. Gelukkig op kunnen vangen met de lopende rekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons ging de pech nog even door. Thermostaat van de douche ging ook kapot. Hopelijk zijn we nu voorlopig klaar.
      Je weet verstandelijk wel dat niet alles tegelijk kapot gaat, maar toch voelde het nu even niet zo... maar gelukkig hebben we het geld wel.
      Fijn dat jullie lekker konden genieten van wat luxe toch? Mag ook wel eens.

      Verwijderen
  4. On the bright side: je had in ieder geval een buffer om dit van te betalen. Dat heb je dan maar weer bereikt met zuinig leven.
    Een trekhaak er onder laten zetten is inderdaad een kostbare zaak. Wij hebben dat ook een keer laten doen. Vond ik toen financieel niet grappig weet ik nog.
    Hier zitten we in onze financiele betere jaren geloof ik. Tenminste als het afgelopen jaar een voorbode is. Eindelijk het gevoel dat wat we opbouwen ook aan het groeien is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!