woensdag 6 december 2017

Dit moet je kopen in december

Herinner je je nog dat we 'vroeger' strippenkaarten hadden? De tarieven werden altijd per 1 januari verhoogd, dus was het slim om die in december in te slaan. Sommige dingen moet je in een bepaalde tijd kopen om er nog wat voordeel aan te hebben.

Aangezien het nu alweer december is, en het jaar op z'n einde loopt geef ik je wat tips voor zaken die je beter nu kunt kopen, dan in januari.

 1. Postzegels.
  Per 1 januari gaat het tarief omhoog van 0,78 naar 0,83 Euro. Dit is elk jaar een paar cent.  Internationale zegels worden 0,07 Euro duurder en zijn dan 1,40 Euro. Kerstzegels zijn ook onbeperkt te gebruiken, dus koop ze nu vast voor volgend jaar en het jaar erna in.
  Ik kocht eind 2014 een grote rol zegels voor 0,65 Euro per stuk. Daar maak ik nu dus al een jaar lang 0,13 Euro winst mee, en volgend jaar nog meer. Je hoeft niet bij te plakken namelijk!
 2. Sinterklaassnoepgoed koop je meteen na sinterklaas, en de overgebleven gourmetpakketten ook want die gooi je in de diepvries alvast voor Kerst. (Blijkbaar is gourmetten nu voor Kerst, Pasen en sinterklaas de trend.)
 3. Zelfzorg-artikelen.
  Vanaf 1 januari zullen veel zelfzorgartikelen van het lage 6% tarief naar 21% BTW gaan. Omdat het geneesmiddelen/gezondheidsmiddelen zijn zou het in dezelfde tariefgroep moeten vallen volgens de overheid. Helaas vallen daar best veel zaken onder. Tandpasta, mondwater, maagzuurremmers, zonnebrand, schimmel crème, shampoo tegen hoofdluis, aambeienzalf etc. Mocht je iets frequent gebruiken dan is het handig om er wat van in te slaan. (let op de houdbaarheid) 
 4. Kerstversiering voor volgend jaar koop je ook meteen na de Kerst, want dan is alles in de aanbieding. Let wel op dat je iets moois koopt, zodat je volgend jaar geen spijt hebt. 
 5. Geursets en pakketjes verzorgingsproducten zijn vlak na de kerstdagen ook vaak in de aanbieding, want er blijft altijd veel over. Kun je vast inslaan voor een paar verjaardagen. 
 6. Foute kersttruien, sokken/mutsen. Na Kerst lekker voordelig. Koop nu vast je exemplaar voor volgend jaar. Om een dagje te kunnen hangen op de bank. 

Daartegenover staat dat er ook dingen juist goedkoper zijn in januari. Denk aan galakleding, een pak of mooie overhemden. Die zijn na 31 december massaal in de sale. Kortingen van 30-70% zijn geen uitzondering.

Welke dingen kan jij nog bedenken die in december goedkoper zullen zijn dan in januari?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten