woensdag 15 november 2017

Review: De financiele detox

Deze blog is trouwens niet gesponsord door een van de genoemde partijen. Ik ben zelf eigenaar van het boek.

Begin 2017 verscheen het boek 'De financiële detox' van de dames van How2spendit, Joella Opraus en Nathalie van Wingerden.

Joella en Nathalie heb ik een aantal keer ontmoet (oa bij de financiële masterclass van Flair), en het zijn geweldig leuke vlotte vrouwen, die dolgraag hun kennis en ervaring over financiën met jou willen delen. Maar dan op een leuke, gezellige en begrijpelijke manier. Hun bedrijf is vooral gericht op vrouwen, dus dit boek is ook echt meer geschikt voor een vrouw. De hippe plaatjes, de tips en de voorbeelden zijn lekker vrouwvriendelijk. Enorm handig als je zelf 'niet zo' van de geldzaken bent.


Het boek begint met redenen waarom je goed voor jezelf zou moeten zorgen, ook op geld gebied. Daarna een inkijkje in welke gedachten over geld jij eigenlijk hebt, en waar verschuil je je dus achter.
De geldtype-test komt uitgebreid aan bod, welke van de 7 types ben jij? Wat zijn je sterke kanten, maar ook je zwakke kanten? Dit verklaart een hoop.

De financiële detox duurt 6 weken. Er is een uitgebreid stappenplan in het boek over de voorbereiding hierop, en hoe je bijvoorbeeld je administratie aan kunt pakken. Ze zeggen heel eerlijk: het is geen leuke klus, maar eenmaal gedaan levert dit je veel rust op. Reserveer 3 uurtjes in je agenda, pak een wijntje en chocolaatje erbij en maak er een ontspannen moment van.
Dat soort dingen vind ik heel leuk aan dit boek. Realistisch maar ook: maak het zo leuk mogelijk.


Elke week uit de detox heeft een eigen hoofdstuk. Dus lekker aan de slag, en stap voor stap je geldzaken ordenen en onder de loep nemen. Niet zomaar natuurlijk, maar doelgericht. Want jouw wensen en doelen komen ook uitgebreid aan bod in dit boek!

Als laatst natuurlijk nog aandacht voor het leven na de detox. Hoe houd je de nieuwe gewoontes vast, wie kan je erbij helpen en wat zijn je aandachtspuntjes.Must read? JA
Heel eerlijk? De meeste dingen waren voor mij niet nieuw. Deze informatie kun je op diverse plekken vinden, mits je weet waar je moet zoeken. Dat weet niet iedereen. Bovendien is er ook veel foute informatie in omloop.
Toch zeg ik "JA", op de vraag of het een must read is. Het boek is namelijk heel erg toegankelijk voor iedereen! Kijk, dat vind ik dus het ijzersterke aan dit boek. Alles zit bij elkaar, het is goed uitgelegd in Jip-en-Janneke-taal, mooi vormgegeven, een heel leuke test van die geldtypes en er is ruimte voor jezelf. Een superleuk naslagwerk om er weer even bij te pakken als je inspiratie nodig hebt om weer even op de centen te gaan letten.

Hij is hier te koop voor 19,99 Euro. Dus zet 'm op je verlanglijstje voor sinterkerst of koop hem als investering voor jezelf ;)

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

1 opmerking:

  1. Niet gelezen, ik heb inderdaad vaak het idee dat ik de tips al heb gelezen en meelezen op blogs blijft tenslotte gratis.

    BeantwoordenVerwijderen