woensdag 21 juni 2017

Verkoop de 'left-overs'

Recent bedacht ik me weer dat het heel verstandig is om je spullen goed na te kijken voor je ze wegdoet of weggooit. Soms zitten er namelijk nog bruikbare onderdelen aan, left-overs. Voor jezelf, voor de toekomst of voor iemand anders. Mijn vader is hier heel goed in, dus ik heb het wel een beetje van huis uit meegekregen denk ik ;)

Ik kan je enkele voorbeelden geven.

We hebben een kapotte loopfiets, waar niet veel meer aan te repareren valt. Maar de banden zijn nog goed. Banden eraf gehaald en te koop aangeboden. Ik heb nu een bod van 10,00 Euro liggen.
Onze vorige magnetron ging stuk, maar ik kon de glazen plaat en ring die erin zat nog verkopen voor 12,50 Euro.
Mijn eerste Fitbit (stappenteller) was kapot, en stuurde ik retour. Je stuurt het zonder accessoires naar de reparatieservice. Ik kreeg m'n geld terug. Het snoertje kon ik verkopen voor 5,00 Euro.
Mijn tweede Fitbit ging ook retour, en opnieuw bleef ik met snoertje achter. Nu verkocht ik 'm weer voor 5,00 Euro.

Denk ook aan andere fietsonderdelen die je misschien nog kunt hergebruiken. Of haal de veters uit de verder kapotte schoenen, wie weet zoek je ooit zoiets.

Natuurlijk verdien je geen megabedragen, maar het is  toch leuk meegenomen. Voor jou en voor die ander. Want anders had het spul gewoon op de vuilnisbelt gelegen...
Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en fijn om minder onnodige spullen in huis te hebben. Volgens mij is dat een hele goede deal!

Doe jij dat ook? Je spullen nakijken voordat je ze wegdoet om te zien of er nog wat verkoopbaars of bruikbaars bij zit? Ik ben benieuwd!

3 opmerkingen:

  1. Wat een slim idee, dat heb ik eigenlijk nooit bedacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee! Meestal geef ik het dan weg, bijv. koffiepotten zijn ook favoriet als het koffiezetapparaat stuk is. Meestal gaan bij de mensen nl. de glazen potten stuk :)...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo haal ik knopen en ritsen van kapotte kleding voordat het de kledingcontainer in gaat. Niet voor de verkoop, maar wel handig om in huis te hebben als er een knoop mist of een rits niet meer werkt.

    N.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!