zaterdag 17 juni 2017

Nieuwe auto gekocht

Het is zo ver! We hebben eindelijk een nieuwe auto aangeschaft. De streef-maand daarvoor was april. Maarja, toen was het druk.. toen was het nog drukker in mei en toen hadden we nog slechts een vrije zaterdag in juni. D-day dus!

Goede voorbereiding is het halve werk, dus we hadden 3 auto's uitgezocht op basis van aanschafprijs, km stand, benzineverbruik, etc. Duidelijk was dat we opnieuw voor een Mazda zouden gaan, maar dan een maatje groter.

Om een lang verhaal kort te maken (blogs mogen niet te lang zijn toch?). De uitgekozen drie zijn het allemaal niet geworden!

Eentje was net verkocht een paar dagen van tevoren. De ander was ongeveer onder onze neus verkocht en de derde bleek bij een ogenschijnlijk nette garage te zijn, maar bij aankomst was er niemand aanwezig (op afspraak) en zagen de auto's er allemaal zeer louche uit. Nooit zou ik daar een auto willen kopen!

Noem het toeval of niet, ons huidige exemplaar stond in de nette garage tegenover die louche zaak, en een kind moest nodig plassen.

Daar stuitten we op onze nieuwe auto, een Chevrolet. (Beige, voor de vrouwen)
Dat had ik dus werkelijk nooit gedacht, een Chevrolet. Hij was zelfs nog nooit in onze zoektermen naar bovengekomen. Toch heeft deze auto wat we willen, en dat is drie losse stoelen op de achterbank. Eindelijk kunnen de volwassenen weer samen voorin zitten als we met het hele gezin op stap gaan. Genoeg ruimte voor drie kinderzitjes, en plenty beenruimte voor als ze wat ouder worden. De achterbak heeft helaas geen winst qua ruimte, dus dat is het enige wat beter had gekund. Maar mocht ooit de nood aan de man komen voor de bagageruimte tijdens vakanties, dan kopen we een dakkoffer en dakrails.

Voor nu zijn we heel blij met onze nieuwe aanwinst. Heel wat jaartjes jonger dan onze auto, 40.000 minder op de teller, allerlei snufjes zoals airco en elektrische spiegels/ramen etc. Bovendien bood de garage ook nog een mooie inruilprijs, dus hoefden we weinig bij te betalen.

Ik ga binnenkort eens een rondje rijden ;)


11 opmerkingen:

 1. super!!! veel veilige kilometers gewenst!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Wat voor type Chevrolet? Onze tweede auto is een Chevrolet Spark, rijdt op lpg dus lekker goedkope kilometers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Ik ben net zo nieuwsgierig als Koen. Wij hebben jarenlang een Chevrolet gereden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @koen @bespaarbalans Jullie hebben gelijk, ik was niet compleet. Het is een Chevrolet Tacuma.

   Verwijderen
  2. Die hebben wij ook gereden. Een erg ruime auto met hoge zit. Veel plezier er mee!

   Verwijderen
  3. Dat is een leuke auto met aardig wat ruimte. Volgens mij pak je die drie achterste zittingen er ook zo uit. Dat is soms heel handig als je eens iets groots moet vervoeren. Hebben wij ook in onze gezinsauto, Citroen Xsara Picasso.

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd en heel veel fijne en veilige kilometers. En een dakkoffer is ideaal wij hebben het jarenlang gedaan op die manier.

  Henriette
  wwwonsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen