vrijdag 9 juni 2017

Aflos-doel 2017 behaald

Nu de belastingteruggave binnen is gaan we weer een hypotheekaflossing doen. We hadden al 1500€ op de aflos-rekening staan, en nu vullen we dat nog aan met de centjes van de BD.
Totaal maken we nu 3000€ over naar de hypotheekverstrekker. Dit brengt het totaal aan aflossingen dit jaar op 7000 Euro. Wat een fijn gevoel! We hebben ons tweede doel van 2017 gehaald.

Het geld wat overblijft storten we op onze spaarrekening voor de nieuwe keuken. Hiervoor ga ik een apart 'potje' aanmaken. We verwachten ongeveer 12.000€ nodig te hebben voor de keuken. Niet omdat we een hele dure keuken willen, maar omdat we ook ons raam willen ophogen (en verbreden?), zodat de keuken ook voor het raam langs kan. 
Dit levert ons veel meer ruimte op in de keuken en dat kunnen we wel gebruiken. Onze keuken is nu namelijk vrij klein. Er is weinig opbergruimte. Hierdoor heb ik ook weinig op voorraad staan.

Dus dat is nogal een spaarproject natuurlijk. We hopen begin 2019 de nieuwe keuken te kunnen plaatsen.

Hoe staat het met jouw doelen voor dit jaar? Ben je al een eind op weg, of moet je de tweede helft van het jaar nog knallen?

20 opmerkingen:

 1. Wow, wat goed gedaan. Wij zijn lekker op weg, maar nog niet bereikt, daar hebben we nog een tijdje voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt nog een half jaar gelukkig. Denk je dat je het dan wel gaat halen?

   Verwijderen
 2. Bravo met het behalen van weer een doel.
  Wij hebben de keuken eerst aangepast en zijn daarna verder gegaan met aflossen. Onder het mom, het oog wil ook wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ook! Onze keuken is niet foei-lelijk gelukkig en functioneert nog, dat scheelt.

   Verwijderen
 3. Ons doel is dit jaar evenals vorig jaar zoveel als mogelijk aflossen door het vrijvallen van spaarpotten. Nog 1 te gaan dit jaar en dan nog het omzetten van de spaaroptimaal hypotheek in een aflossingsvrije.
  Daarnaast zijn we volop bezig met het creëren van een badkamer en slaapkamer beneden in huidige ruimtes. Dat verloopt gestaag.
  Daarna zal weer een tijd volgen van sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie mijlpaal. wij hebben het beleggingsdoel al gehaald en zijn met het aflossen op driekwart ongeveer. Spaardoel heeft nog aandacht nodig....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat goed met alle doelen dus. Knap! Gelukkig nog een paar maanden voor het laatste doel.

   Verwijderen
 5. Goed bezig zeg! Een mijlpaal om terecht trots op te zijn! Hoe het met onze doelen staat? Daarover schrijf ik binnenkort weer eens een blog. De aflosdoelen zijn wel helder. Lees mijn blog van vandaag maar eens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat het nu helder is. Klinkt als een mooie middenweg. En gelukkig genoeg tijd om voor einde looptijd ervan af te komen!

   Verwijderen
 6. super!! mn man wil niet extra aflossen (heeft t nagerekend dat t niet erg veel oplevert.. we lossen al af omdat we annuiteiten hypotheek hebben) we lossen wel netjes extra af op de studiefinanciering (omdat ik dat wil.. levert met de lage rente en korting ivm auto incasso niets op dat extra aflossen haha maar wil er gewoon vanaf ;)
  verder netejs aan t sparen in mn spaarpotjes (spaardoelen van ing) gaat redelijk..iets meer kosten maar kan ook allemaal prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er vanaf zijn is ook een fijn gevoel! Ik zou het zeker aanraden om iets af te lossen, dus goed bezig met de studielening. Heb je jezelf daarin ook een doel gesteld?

   Verwijderen
  2. we lossen gewoon 100 af per maand ipv 60. geen specifiek doel dus, alleen t maandbedrag verhoogd

   Verwijderen
  3. manlief wil buffer en spaargeld voor andere dingen houden,anders hadden we zelfs de hele schuld vandaag nog af kunnen lossen ;) maar aan de andere kant.. we maken er stiekem zelfs winst op.. betalen nu per maand ong 60 cent rente en krijgen 77 cent korting voor betaling via auto incasso ;) veel is t niet, maar met de lage rentes van nu haha.. toch ietsje winst ;) we lossen dus netto meer af elke maand dan we bruto betalen ;)

   Verwijderen
 7. We halen onze doelen niet. Veel financiële tegenvallers en een eigen huis wat net aangeschaft is kost ook veel geld. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk dat dit doel ook gehaald is . En sparen voor iets , is toch alleen maar een heel fijn gevoel als je dan je doel bereikt hebt. Wij leggen geld apart om voor de winter kachelhout of briketten te kopen , anders hebben we geen warmte in huis s'winters.
  Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt als een heel noodzakelijk spaardoel! Succes!

   Verwijderen
 9. Wij hadden als doel om de schuur te verbouwen; een heel eind mee op weg en spaargeld blijft best goed op peil ondanks de stevige uitgaven aan orthodontie voor manlief en de verbouwing (alles bij elkaar zo'n kleine 7.000 euro al dit jaar denk ik... Heerlijk zo'n weekbudget ;)...

  BeantwoordenVerwijderen