woensdag 1 maart 2017

Besparen en sporten

Nu het (soms) wat beter weer is, maar ik nog niet kan hardlopen kies ik er steeds vaker voor om naar mijn werk te fietsen. Dit gaat steeds beter, ondanks mijn knie. Ik merk zelfs dat mijn knie erdoor vooruit gaat. Heel fijn!

Niet alleen levert dit 35-40 minuten lichaamsbeweging op, enkele reis. Het bespaart met ook een busritje van 2,25 Euro, enkele reis. Ik werk twee dagen per week.
Dus in de week levert dit 9,00 Euro aan besparing op, en krijg ik automatisch ruim 140 minuten beweging.

Inmiddels vind ik het ook wel lekker. Beetje uitwaaien en je gedachten op de vrije loop laten gaan.

Fiets jij ook naar je werk met regelmaat? En als het regent?

14 opmerkingen:

 1. Nee ik fiets bijna niet. Ik merk dat ik zelfs na 5 Minuten op de fiets al enorme spierpijn krijg in mijn boven benen. Eigenlijk zou ik dus juist vaker de fiets moeten pakken. Ik doe bijna alles lopend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je denkt dat het gezond voor je is zou je het misschien op kunnen bouwen? Tzt..

   Verwijderen
 2. Ik fiets elke donderdag naar de stad of het regent of niet. Het is mijn afwisseling bij het hardlopen : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. te weinig nog. Maar als ik straks een project op 10 km afstand heb zal ik zeer regelmatig op de fiets gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een uur enkele reis vind ik te lang. Daarom ga ik niet met de fiets. Ik word regelmatig erg duizelig en dan is een uur helemaal te lang. Dan kom ik denk ik helemaal niet thuis. Als ik dichterbij zou wonen zou ik de fiets dagelijks pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm dat snap ik! Duizelig op de fiets is niet handig!

   Verwijderen
 5. ik hoef alleen maar de trap af.... levert niet echt beweging op en ook geen besparing :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee idd! Maar extra vaak heen en weer lopen is wel weer sportief ;) Al bespaart het je verder niks. Misschien een abonnement op de sportschool?

   Verwijderen
  2. wanneer ?? mn man werkt fulltime, en ik ook meestal (en op maandag helpen bij schoolzwemmen en donderdag naar logopedie, dus ook al zou ik dan vrij zijn, kan ik nergens naartoe :p) ook vaak avonden werken.. ik sport sinds een paar maanden op maandagavond.. maar vaker moet ik toch niet aan denken.. heb geen vaste dag of avond vrij.. dus zonde van t geld.. vaker de trap op.. nee ik laat de kinderen neit onnodig alleen beneden, levensgevaarlijk :p (de jongste is 1, en klimt overal op.. de bank, kinderstoel (en dan kan ze ook op de tafel komen bijv.. neem dr zelfs mee naar de wc zodat ze niet alleen is ;) ) ik doe wel alles op de fiets.. sinds kort electrische bakfiets, maar toch. als t even kan zet ik de accu uit ;) (maar met mn dochter van 7 erbij is t gwoon zwaar dus gaat de accu aan of voor verder weg etc)

   Verwijderen
 6. Ik fiets 4 dagen in de week naar mijn werk (11 km enkele reis). Met ov is het net zo lang en met de auto is geen optie. Mijn ervaring is dat fietsen in de regen etc snel went. Ik krijg ook nog eens 70 euro per maand vergoeding.

  Groetjes, F

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie besparing! 11 km klinkt heel haalbaar!
   Ik werk in de stad en moet er een hele stad voor door. Dus zeeeeeer veel verkeerslichten! Dit vertraagt enorm. Ik zou liever lekker doorfietsen in een tempo.

   Verwijderen
 7. Ik fiets niet veel, kan wel iets meer, maar korte eindjes loop ik liever en voor bv 10 km pak ik al snel toch de auto, vooral om de tijd die het anders kost.

  BeantwoordenVerwijderen