dinsdag 21 februari 2017

Toeslagen over 2016

Wij krijgen al een tijd geen toeslagen meer. Doordat ik ben gaan werken krijgen we nu kinderopvangtoeslag. 
De jaaropgave over 2016 van het Kdv/de bso heb ik binnen sinds vorige week. 
Hij klopte. Daarnaast kon ik ook zien dat ik voor al mijn kinderen te weinig uren had doorgegeven voor de kinderopvangtoeslag. Dus ik heb meer uren afgenomen dan ik in eerste instantie had geschat. Nu moet ik toegeven dat dit ook wel bewust was. Ik rond altijd liever zo af dat ik nooit bij hoef te betalen. Dus in dit geval iets minder uren opgeven dan verwacht. Toch gaat het in totaal wel om 65 uur in 5 maanden tijd. Meer dan ik dacht. Ik ben dus ook zeer benieuwd wanneer de afrekening van de toeslag komt.Of wordt er pas verrekend als de aangifte inkomstenbelasting over 2016 ingevuld of definitief is? (In dat geval moet ik nog bijna een jaar wachten natuurlijk...) In het verleden kregen we zulke nabetalingen pas rond oktober/november.
Iemand ervaring hiermee?Dus goed opletten bij wat je opgeeft voor je toeslagen. Mijn tip is altijd, liever te weinig doorgeven dan teveel. Want je krijgt liever een jaar later, nog een sommetje terug dan dat je moet terugbetalen. Toch ga ik kijken of ik het dit jaar iets beter kan afstemmen, of misschien tussendoor een keer kan wijzigen.


4 opmerkingen:

 1. Er wordt inderdaad pas verrekend op het moment dat je aangifte Inkomstenbelasting over 2016 definitief is. En daarna moet je ook nog wachten tot ze bij die afdeling bij zijn om je aangifte KOT definitief te maken. Als je geen eigen bedrijf hebt en geen uitstel moet je je aangifte voor 1 mei dit jaar indienen en dan garandeert de fiscus dat je dan voor 1 juli bericht hebt. En dan met wat mazzel in augustus/september de KOT opgave. Makkelijker kunnen ze het niet maken:-)
  Maar als je weet dat je dit jaar meer uren gaat maken dan je ingevuld hebt moet je dat even aanpassen. Duurt wel weer een paar weken voor ze dat geregeld hebben.
  Ik heb ons inkomen hoger ingeschat ivm eigen bedrijf, en van het bedrag wat ik per maand krijg gaat ook nog een deel naar de spaarrekening zodat ik geen verrassing heb bij de definitieve aangifte. En blijkt dat ik toch niks hoef bij te betalen hebben we weer een mooi spaarpotje voor een ander project.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip Janneke. Ik schat ons inkomen ook altijd te hoog in, om precies dezelfde reden. Liever een potje terugkrijgen idd.

   Verwijderen
 2. even teruggezocht bij vorig jaar.. op 3-11 was t gestort.. dus duurt wel even idd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor het nakijken. Dat is inderdaad een lange tijd! Zelfde als kindgebonden budget dus, die afrekening kreeg ik ook okt/nov van het jaar erna.

   Verwijderen