maandag 5 december 2016

Decemberfeesten

Ik geloof niet meer in sinterklaas.

Oeps, dat was eruit voordat ik er erg in had...

Dit jaar vierden we sinterklaas met een kant van de familie. Opa en oma hadden wat cadeaus voor iedereen, en voor de kinderen natuurlijk. Daarnaast deed elk echtpaar voor eigen kinderen een of twee cadeaus. We hadden lootje getrokken voor 15 Euro pp met de volwassenen. Surprises niet verplicht, maar een gedicht wel.
Ik heb een hoop lol gehad in elk geval! Dichten vind ik leuk (goh..) en cadeaus kopen ook. Zelfs al is het elk jaar weer een uitdaging om juist datgene te vinden wat die ander wil. Maar het kost ook best veel tijd en inzet, en natuurlijk ook wel wat geld.

In de praktijk vieren we (gelukkig) niet elk jaar sinterklaas. Soms doen we met de andere kant wat cadeaus met gedicht met kerst, maar dit jaar niet. We proberen het een beetje in balans te houden. Vorig jaar hebben we geen sinterklaas en geen kerstcadeaus gedaan en dat was ook heel prima. Toen hadden we ook echt geen tijd omdat we middenin de verbouwing zaten natuurlijk. Dat kostte ons alle zaterdagen een aantal maanden lang.

Voor de kinderen had ik dit jaar voor allemaal iets nieuws gekocht, en voor allemaal iets tweedehands.
Dochter: dagboekje (nieuw), leesboek Barbie (tweedehands).
Zoon: cd van favo band (nieuw), dvd 'Happy feet' (tweedehands).
Zoontje: kerstcd (nieuw), dvd 'Bert en Ernie winter' (tweedehands).
Totale kosten 40 Euro.
Alles bij elkaar nog best wel wat natuurlijk. Maar de nieuwe dingen waren dingen die ik de kinderen sowieso wel graag wilde geven, dus nu was pakjesavond een mooie gelegenheid.

Hoe doen jullie het met cadeaus in december?

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je leuke en gezellige pakjesavond hebt gehad! Wij hebben het ook met een kant van de familie gevierd. Het was zo gezellig!! Ik ben er gisteren al een blog over geschreven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het leuk was! Wij hebben ook pakjesavond gevierd; voor de volwassenen op dezelfde manier als jullie en voor de kinderen hadden we allemaal een kleinigheidje gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben alleen met ons eigen gezin een gezellig avondje gevierd. Hoe ouder de kinderen, hoe groter de lol en hoe minder we aan cadeautjes doen. Met spelletjes, een pan erwtensoep en allemaal sintlekkernijen zit de sfeer er goed in. Het gaat bij ons om de gezelligheid en niet om de commercie.

  Hoe heb je dat trouwens gedaan vorig jaar toen jullie geen sint en kerst vierden? Vroegen de kinderen er toen niet om? Of waren ze daar nog te jong voor?

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. opa en oma (nou ja oma) koopt vooral cadeaus. is ze dol op. prima. ik vind het te veel maar gun haar dat pleziertje ook ;) er zijn ergere dingen om je aan te ergeren haha. wij geven dus zelf bewust niet al te veel. nu een zazu slaaptrainer omdat ik dat erg fijn vindt dat ze smorgens weten hoe laat ze eruit mogen, of snachts zien dat t nog nacht is ;) (man wordt nergens wakker van dus stiekem is dit een cadeau aan mezelf :p) en een badbruisbal van de lidl, rest kwam van oma... ;) met kerst doet iedereen wat ie wil, wel of geen cadeaus. ik heb geen idee wat ik iedereen moet geven, maar wil wel graag eigenlijk. lastig ;) ik maak t mezelf lastig.. laat ik t goed zeggen :p

  BeantwoordenVerwijderen