donderdag 10 november 2016

Kerstcadeaus bij bevriende ondernemers

Ik zag bij een Amerikaanse vriendin een leuk initiatief. Zij wil dit jaar al haar kerstcadeaus kopen bij bevriende ondernemers. Dus vrienden of vriendinnen met een eigen bedrijfje. Zo geef je je geld uit aan dingen die met zorg en aandacht gemaakt zijn. Bovendien steun je dus je omgeving met jouw geld, waardoor je dus eigenlijk ook een beetje kunt bijdragen in hun onderhoud. Hoeveel leuker is het om je geld bij vrienden terecht te laten komen, dan bij grote winkeliers die hun geld weer doorsluizen naar het buitenland (buitenlandse investeerders).
Lijkt mij superleuk, en ik ga kijken of ik ook zoiets kan doen.

Nu ken ik slechts een aantal mensen die iets verkopen dat ook cadeau te geven is. Meer mensen in mijn omgeving verkopen 'diensten'.

Ik koop wel eens bij:
- Zuiverezeep waar ze olie hebben voor de wasbare billendoekjes, shampoo, wasmiddelen en inmiddels ook een lijn lekkere verzorgingsproducten voor jezelf. Allemaal HandMade in NL, en op basis van goede producten. Dus geen zooi voor je lijf!
- Stuff to love Een dame die van handwerken houdt. Ze maakt oa vloerkleden, vlaggenlijntjes voor babyshower/verjaardagen, sjaals en meer.
- Olga's chocolade Dit is een gevaarlijke website. Ik heb nog nooit zulke lekkere bonbons geproefd, eerlijk waar! Ik vind chocolade en fruit altijd een vieze combinatie, zeker in bonbons. Maar hier... ongelofelijk hemels!
Ze maakt bonbons, maar ook versierde chocoladeletters, mandjes, paasdingen, kerstlaarzen met vulling. Zoals ik al zei, gevaarlijk..

Je ziet mijn lijstje... ik kom zelf niet zo heel ver. Dus misschien hebben lezers ook een bedrijfje of een leuke tip. Dus voel je vrij om hieronder je link te plaatsen. Ik neem graag een kijkje!!

5 opmerkingen:

  1. Kijk zeker even op de site van www.bryonly-webshop.nl mooie site van een prachtige vrouw die daarnaast veel voor goede doelen doet. Ze verkoopt vanalles van sieraden en dekens tot reiki en tarot behandelingen. Zeker een kijkje waard. Gr esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit vind ik een mooi initiatief! Wij doen dat ook wel heel bewust altijd. Wijn kopen we bij de wijnwinkel om de hoek, deze laptop komt van een computerzaakje een paar straten verder (ook een ZZP'er), en cadeaus voor volwassenen halen we bij voorkeur bij het schattige cadeauwinkeltje aan de andere kant van de straat. Meestal kost het even veel of zelfs minder dan bij zo'n keten. En het voelt toch een stuk beter!
    En hierbij ook nog een linkje, van iemand die in mijn bespaargroep op Facebook zit:
    https://www.facebook.com/cupcakesopverzoek/
    Zij verdient hier zeker een vermelding!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En inderdaad, die bonbons van Olga! Wat ziet dat er lekker uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk idee.. ;) enige die ik nu ken zijn iemand die haarspeldjes verkoopt.. iemand die luiertaarten verkoopt en haar man houten speelgoed.. ;)
    ik hoop dat er nog wat leuke dingen voorbij komen ;) al heb ik net t cadeau voor de kids al besteld (zazu klok/slaaptrainers.. via de mamaloes babysjop)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. www.june-goodies.nl ; duurzame cadeautjes voor een eerlijke prijs. Thee, chocoladereepjes, duurzame (en heel goede!) zeep etc.

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!