dinsdag 14 juni 2016

Oeps in de min

Mijn man was erg optimistisch over het te sparen bedrag deze maand, dus had al een leuk sommetje overgemaakt naar de buffer. Meestal heeft hij gelijk daarin, dus prima, maak maar over.

Maaaaarrrr toen moesten de kinderen opeens nieuwe schoenen, twee paar per kind (dicht en open). En zag ik vast een paar in de sale voor het najaar. Kopen dan maar. Bovendien, ik moest een nieuw fietszadel en liep de fietswinkel binnen... Duur! Maar hopelijk nu wel fijn (en de oude op MP gezet).
Ik deed de boodschappen (normaal hij) en kocht wat extra voor de voorraad, en wat mooie aanbiedingen van dingen die we altijd gebruiken. Ons merk koffie met 40% korting! Ja dan heb je 6 pakken nodig, toch?
Dan nog extra tanken, zeven verjaardagen in een weekend en opeens stond er een minnetje op ons banksaldo. Oeps. Het was maar een kleintje maar toch maar even wat spaargeld teruggesluisd. Deze week vult de belastingdienst het banksaldo weer aan met de voorlopige teruggave en komen we weer prima uit.

Valt weer mee he, ook wij hebben wel eens een wat optimistische kijk op onze maanduitgaven.  

Dit herkent iedereen toch wel?

6 opmerkingen:

 1. Ja, en ik houd ook niet van aanvullen via de spaarrekening. Ik moet nu nog wat bijwerken van vakantie, maar laat dan liever bv Euroclix uitbetalen en doe het via MP-verkopen, dan dat ik oversluis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee jammer is dat he? Opeens na het weekend kwamen er ook allerlei kleine betalingen binnen. Scoupy, kortingisleuk, paar MP dingen.. Ik stort het geld na de VT gewoon weer terug :)

   Verwijderen
 2. Zeker herkenbaar! Ook wij proberen het te voorkomen, maar deze maand lopen er ook wat zaken langs elkaar. Eerst wachten wij de voorlopige teruggave af, daarna zuiveren wij aan vanuit de spaarrekening. Niet slim, want een dag of twee roodstaan kost meer. Ik wil er gewoon niet aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ai, herkenbaar. Maar ik besloot dat de 0,5% rente die ik vang op mijn spaarrekening toch niet opkan tegen de 12% die je voor roodstand betaald..

   Verwijderen
 3. Wij kunnen niet in de min staan, dus ik herken het niet, maar wel dat we gevaarlijk dichtbij de nul komen doordat ik teveel spaargeld over heb geboekt ;)

  BeantwoordenVerwijderen