woensdag 1 juni 2016

1e van de maand

Normaal gesproken wordt er hier een hoop geld afgeschreven op de eerste van de maand. De hypotheekrente, de bijdrage voor het banksparen en de zorgverzekering. Op zich niet een datum om naar uit te kijken, toch?

Maar sinds we lekker aan het aflossen zijn, is het steeds leuker om op die 1e van de maand het bedrag aan rente te zien dalen. Uiteraard, steeds maar een paar Euro, maar het blijft leuk.
Deze 1e juni is helemaal bijzonder, omdat we rentemiddeling hebben kunnen toepassen. Zo gaat er in een klap wel een paar tientjes af. Oke, de eenmalige administratiekosten worden wel afgeschreven, dat is iets minder gunstig. Toch zullen we de komende 10 jaar dat lagere bedrag gaan betalen voor dit rentedeel. Dat is iets waar wij in elk geval heel blij mee zijn.

Kijk jij uit naar de 1e van de maand voor je hypotheekafschrijving, of houd je liever het eind van de maand voor ogen?

p.s. Het gaat aardig hoor, met opruimen. Weer een aantal dingen kwijt via de weggeefgroep, dus dat ruimt op. Nog genoeg verder op te ruimen. Maarja de tijd, tijd, tijd... ervoor vinden is lastiger.

3 opmerkingen:

 1. ik kijk liever uit naar de 15e. Dan komt het salaris en wordt een steeds kleiner bedrag van de restschuld afgeschreven.
  Ik kijk wel weer uit naar 1 augustus omdat dan ook een lager bedrag voor de hypotheek wordt afgeschreven door een extra aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha dus de 15e is bij jou populair. Begrijpelijk!
   1 aug is bij ons ook leuk voor de meest recente aflossing van 3000€. Daarna weer een tijdje geen nieuwigheden op dat gebied :(

   Verwijderen
 2. de data maken voor mij niet uit. 1e van de maand boek ik een bedrag voor die maand over, afschrijvingen worden gedaan, inkomen komt weer binnen (van mnan op een vaststaande datum (om de 4 weken) van mij op 3 verschillende niet wetende welke data per maand. komt altijd goed :) hoop altijd dat t door mij bedachte maandbedrag genoeg is, maar in deze tijd van nog veel klussen in huis (of nu vooral de tuin) is dat vaak niet szo en moet er nog wat extra van de spaar komen (omdat t inkomen gelijk doorgeboekt wordt naar de spaar..)

  BeantwoordenVerwijderen