donderdag 26 mei 2016

Vakantievieren

De afgelopen maand hebben wij vakantie gevierd. Dit deden we door lekker af te zakken naar het warme Zuiden en in een luxe stacaravan twee weken te verblijven (zo goed als, binnen vakantiebudget).
Even helemaal weg en ontspannen. Lekker! Ik hoop dat jullie ook hebben genoten van een portie vakantie, of op z'n minst van de extra vrije dagen die april en mei leverden.

Diezelfde stacaravan zou in het hoogseizoen 6x zoveel kosten! Bizar! Bovendien zou ik er in het hoogseizoen niet eens willen zijn. De rust en ruimte was nu prima, maar ik moet er niet aan denken dat alles vol zou zijn. Dan kan er nauwelijks meer gespeeld worden in de straatjes. Het zwembad zat nu al vol, kun je nagaan als er nog twee of drie keer zoveel mensen zouden zijn. Nee dank je.

We hebben leuke uitstapjes gemaakt, op een regendag ons vermaakt in een binnenspeeltuin (met heerlijke wafels met slagroom), en zijn veel in zwembad of op het strand geweest.
Luxe kamperen heeft dus ook wel wat. Niet in de rij hoeven staan voor de wc of de douche, en gewoon afwassen in je eigen stacaravan met koelkast en vriezer. Ideaal.

Wij zijn ook fan van gewoon kamperen, maar hebben nog geen eigen uitzet op dat gebied. Dus momenteel kijken we elk jaar wat we gaan doen en hoe. Soms huren we een kant en klare tent, soms lenen we iemands tent of caravan en dit jaar dus de glamping-variant.

Zijn jullie nog op vakantie geweest of gaan jullie in de zomer?

6 opmerkingen:

 1. Is deze twee weken jullie zomervakantie geweest? Of hebben jullie die nog tegoed? Wij kamperen ook in de zomervakantie. In de Meivakantie gaan we meestal een week in een huisje omdat het weer dan meestal niet zo mooi is als we zouden willen. In de zomervakantie gaan we met de vouwwagen. Vorig jaar de afweging tussen tent en aanhanger of vouwwagen gemaakt. Een caravan is niets voor mij. Wel geprobeerd, maar afgekeurd. Bovendien gaan we maar 2 weken en dan wordt en caravan ons te duur. Afgelopen jaar stonden we op een grote camping met zwembad, restaurant, theater en indoor speeltuin, maar een kleine camping bevalt ons beter. Het is voor ons te massaal. Komende zomervakantie staan we dus op een kleine camping er weinig voorzieningen vergeleken met een grote camping, maar wel overzichtelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was onze 'grote vakantie' voor dit jaar. We zijn ook al eerder een weekendje weg geweest dus prima zo. Misschien eind van de zomer nog een weekendje, maar dat zien we tegen die tijd wel.
   Wij vinden grote campings ook minder. Kinderen genieten het meest als ze hun tent uitlopen en op een groot grasveld voor de deur kunnen spelen. Grappig he (en een zwembadje vinden ze fijn, maar geen must)

   Verwijderen
 2. Dat hebben we ook eens gedaan. In de mei vakantie naar een camping op 10 km afstand van het Gardameer. Nu het nog niet eens voor de helft gevuld was, was het al druk in het zwembad. Ik zou er niet aan moeten denken hoe het in de zomer zou zijn.
  Deze zomer gaan we onze 'droomreis' maken. We maken een cruise over de oost en west middellandse zee. 14 dagen lang. Erg luxe en heel erg duur. Maar hier kijken wij al enkele jaren naar uit en hebben veel aan de kant gelegd ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk die droomreis! Echt de moeite waard dan. Geniet alvast van het vooruitzicht!

   Verwijderen
 3. ooit wel eens in de meivakantie geweest, omdat dat zo uitkwam. maar ga toch liever in de zomervakantie.. nog iets om naar uit te kijken en zeker nu oudste naar school gaat.. anders is 6 weken echt te lang, zeker als ik al die 6 weken gewoon zou werken en dus met eigen kids nauwelijks weg zou kunnen. nu 3 weken vrijgenomen (voorheen gunde ik mezelf maar 2..) 2 weken in de zomervakantie en de 1e schoolweek omdat zoontje dan ook naar school gaat. zo hoef ik niet gelijk de 1e week al met opvangkindjes de klas in, maar kan ik er echt even voor beide kids zijn als school weer begint (en even genieten van t thuis zijn zonder kids, lekker opruimen of vaknatie vieren :p)

  wel heerlijk als je én in de meivkaantie kan gaan én in de zomer ;) maar dat gunnen we ons financieel niet :p zeker niet nu er nog veel in en om t huis gebeuren moet.. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe gaan we eens per jaar. Dit was dus nu in mei. Het weekendje weg wat misschien nog komt zal met familie zijn vanwege een feestelijke gelegenheid.
   We nemen nog wel wat tijd om te klussen in de zomervakantie, dus man is nog wel even vrij.

   Verwijderen