dinsdag 17 mei 2016

Besparing telefoon en abonnement

Inmiddels is de kogel door de kerk en heb ik een nieuw abonnement bij Ben besteld. Spotgoedkoop momenteel, dus ik ga het gewoon proberen.

Voor slechts 9,00 Euro per maand heb ik 600 belminuten, 1000 mb internet en 1000 sms. Eenmalige aansluitkosten zijn 14,95 Euro.
Ik kocht een iPhone 5s erbij voor 319 Euro (maar met een kortingscode van 40 Euro!).

Totaal ben ik de komende 24 maanden dus 509,95 Euro kwijt aan mijn mobiel en abonnement. (Klinkt trouwens als een enorm bedrag...) Omgerekend naar maandlasten is dat 21,25 Euro per maand.

Op dit moment betaal ik 27,00 per maand bij Vodafone. Ze konden mij geen voordeliger abonnement aanbieden voor de komende twee jaar. Helaas voor hen, heb ik besloten om dus van provider te wisselen en zelf een telefoon aan te schaffen.
Hierdoor ga ik de komende 24 maanden 5,75 Euro per maand besparen. Totaal 138 Euro.

Wanneer mijn telefoon langer meegaat dan 24 maanden (dat zou wel moeten, maar je weet het nooit) zal het nog voordeliger zijn. Ik ben er blij mee. De maandelijkse besparing is mooi meegenomen. Langzaam maar zeker steeds voordeliger maandlasten door goed rond te shoppen.

Ben jij trouw aan je provider of shop je ook graag rond?1 opmerking:

  1. Dat scheelt mooi weer! Ik heb een sim-only abonnement, waarbij ik voor onbeperkt internet, 300 belminuten en 100 sms'jes ongeveer 20 euro kwijt ben. Het kan goedkoper, maar dan ben ik mijn onbeperkte internet kwijt en dat heb ik wel echt nodig. Een bundel van 1000 mb zou ik echt binnen een week doorheen zijn en grotere bundels zijn vaak ook weer behoorlijk veel duurder. Mijn telefoon koop ik dus los. Het liefst maximaal 1x in de 3 jaar, liever nog 1x in de 4 jaar. Ik vervang hem pas als hij kuren begint te vertonen, maar kan er dan vaak nog wel wat voor krijgen. Mijn vorige telefoon heeft me na verkoop €360 gekocht, maar vanwege de hoogte van het bedrag en het feit dat ik dat zakelijk kan doen, denk ik dat ik er netto uiteindelijk iets van €150 voor betaald heb. Ik heb daar ongeveer 3-4 jaar mee gedaan.

    Ik ben dus trouw aan mijn provider, maar dat is meer uit noodzaak dan uit trouw.

    BeantwoordenVerwijderen