maandag 9 mei 2016

Besparen op je boodschappen

Ik heb gemerkt dat het eigenlijk heel simpel is, besparen op je boodschappen. Omdat tijd = geld.

Juist omdat tijd geld is, merk je dat ook met boodschappen. Alles wat je zelf kunt maken, is per definitie goedkoper dan wat je kant en klaar in de winkel koopt. Vaak is het ook nog lekkerder.

Zelf je groente snijden: veel voordeliger dan een groentepakket
Zelf je kaas snijden: veel voordeliger dan plakjes kaas of geraspte kaas
Zelf je vlees marineren: voordeliger
Zelf soep maken: voordeliger
Zelf stamppot maken of een zoute magnetronmaaltijd?
Pelpinda's; voordeliger dan een zak gewone pinda's
Pompoen snijden of pompoen uit de diepvries.
Klein zakje ijsbergsla, of hele krop? Zelfde geld, maar qua hoeveelheid 3x zoveel.
Cake bakken, of kant en klaar cake kopen...

Ga zo maar door. Nu snap ik dat je soms niet zoveel tijd hebt. Zeker met banen, kinderen of andere drukke zaken is er soms niet zoveel tijd.
Dus kies welke dingen voor jou belangrijk zijn. Hoeveel geld wil je besparen, en welke dingen wil je daarvoor wel zelf doen.

Ik kies bijvoorbeeld nooit voor plakjes kaas. Heel duur, en de moeite van het schaven niet waard. Ik koop ook bijna nooit meer geraspte kaas. Ook duur in verhouding, en het is een kleine moeite.
Soep maak ik altijd zelf. Vlees marineer ik zelf. Meestal snijd ik alle groente zelf. In geval van aanbieding koop ik wel eens een paar zakjes groentepakket, voor drukke tijden, maar meestal snijd ik alles zelf. Dan heb je veel meer groente in verhouding, en dat is alleen maar gezond.

Ook met boodschappen doen is het dus een kwestie van kiezen. Kies ik dit keer voor tijd, of kies ik dit keer voor geld.

Hoe doe jij dat? Bespaar jij op bepaalde boodschappen, of kies je voor tijd?

7 opmerkingen:

  1. Dat wisselt heel erg. De laatste tijd kies ik er wel vaak voor om tijd te kopen met kant en klare groentes. We hebben het best druk op het moment en dan vind ik het wel fijn om zo te kunnen besparen. Maar natuurlijk niet elke dag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kocht bij de lidl altijd soepgroente, precies fijn formaat en niet superduur, maar nu komen we door tijdgebrek niet bij de lidl, dus voor t eerst greonte besteld (bij de ah bestelling.. man werkt nu ff te veel om naar de lidl te gaan en weekboodshcpapen met de fiets en (oppas)kids wordt me te gek ;) dus maar bestellen... ook duurder maar precies wat je zegt.. tijd is geld.. ) maar nu dus zelf soepgreonte snijden(en dat gaat hier in de soep, door de pastasaus en door de bami of nasi)
    soep maak ik zelf, pastasaus niet (man vind die van honig lekker en die van mij niet.. tja..keus is makkelijk dan) , ehm cake bak ik zelf (met bloem enz, geen bakmix) vorige week voor mn verjaardag 2 appeltaarten gemaakt, wel met mix van koopmans.. ooit met bloem gemaakt, maar vond m niet naar appeltaart smaekn haha ijsbergsla meestal een krop, ook al komt t niet op

    hier wel plakken kaas, kon steeds blokken kaas weggooien nl omdat t te beschimmeld was en best een gedoe als je met 4, 5 kids aan tafel zit. maar gewoon gemerkt dat de blokken kaas niet werkten voor ons, ging te vaak weg, oude kaas is ook best lastig snijden ;) en geraspte kaas vind ik te veel gedoe haha dus soms ook lui ;)
    dus beetje half half

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ook een tip: zelf wortel / courgette / champignon en /of andere groente kopen. Deze kan je zelf snijden als je tijd hebt, in aparte diepvrieszakjes doen en eruit halen als je het nodig hebt. Het is en lekkerder maar ook veel goedkoper. Daarnaast kan je ook via internet ( bv pit en pit ) verschillende kruidenmengsels ( bv. bami / curry enz ) kopen. ook veel goedkoper dan de pakken knorr.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bespaar ook eens 50% op je vakantie

    http://www.droomparken.nl/actie/kruidvat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen, ik probeer ook wel te besparen op boodschappen, maar niet altijd. Want ik haal bepaalde basis -ingrediënten biologisch en dan is t toch weer duur. Wat ik weinig doe is voorgesneden groente kopen..vind het ook niet altijd lekker, prei droogt snel uit bijv. En Andijvie wordt weer te snel nat. Ik zou wel wat vaker naar de markt willen; de Haagse rauwdouwer markt wordt steeds toerist-vriendelijker, heb ik me laten vertellen! Ik wil wel weer eens een dagje de toerist uithangen 😋

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!