woensdag 3 februari 2016

De workshop 'financieel detoxen' uitgelicht

Dus ik zat vorige week in de workshop 'financieel detoxen' van How 2 Spend it, in het gebouw van ABN Amro.

We waren met een klein aantal deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. De twee dames van How 2 Spend it waren gezellig en lekker open. De deelnemers dus ook. 
Ik was de enige die niet werkte en 'financieel onafhankelijk' was. (Oeps?) Daarentegen was ik wel weer de enige die op een andere manier financieel onafhankelijk probeert te worden (oa door hypotheek af te lossen). Hierdoor had ik de indruk dat ik ook wel de enige was die vrij constant bewust met geld omgaat, en veel doelmatiger leef (op dat gebied) dan de rest. De anderen lieten mij zien dat carrière en moederschap combineren geen 'no go' is, en goed te doen. 
Al met al zeer interessant gezelschap, en leuk om door hun ogen te kijken naar keuzes die ze wel of niet maken.

De workshop zelf gaat in op bewustwording van je slechte en goede geldgewoontes, doelen stellen (niet teveel tegelijk, anders verzuip je erin) en hoe je eigenlijk denkt over geld en schulden. Dit vond ik nuttig. 

How 2 Spend it is een financieel platform waar (met name) vrouwen al hun financiële vragen kunnen stellen, en er antwoord op krijgen. -Ik ben fan-
Ze hebben ook een gratis app voor op je telefoon 'de budgettool' waar je makkelijk je inkomsten en uitgaven bij kunt houden, en jezelf mee kunt motiveren. Ook heel gaaf is dat je mee kunt doen aan de 6 weken detox challenge (ook gratis!) en zo zul je je spaarvarken laten aankomen, en je slechte gewoontes beginnen af te leren. Ook doe je mee met een besloten fb-groep voor tips etc. Superleuk klinkt het. Ik ga me ook aanmelden.
Dit is denk ik nog een stuk uitgebreider dan de door mij gevolgde workshop van twee uurtjes, dus wel een aanrader.

Ken jij How 2 spend it? Lijkt het je wat om de budgettool of de detox challenge te gaan doen?
  3 opmerkingen:

 1. Het klinkt als een nuttige workshop! Ik denk wel dat de meeste lezers die al langer met consuminderen bezig zijn al aardig bewust zijn. Maar er valt altijd wel wat bij te leren, lijkt mij. Wel jammer dat dit platform met name voor vrouwen bedoeld is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd met name voor vrouwen. Maar tijdens de workshop waren er ook 2 mannen. Het is zeker niet anti-mannen ofzo. Maar de voorbeelden zijn soms wel wat op vrouwen gericht ;) Over shoppen ofzo. Maar als man kun je dat veranderen in hobby-uitgaven of gadgets toch?

   Verwijderen
 2. Het klink zeker nuttig. Bedankt voor de tip :)

  BeantwoordenVerwijderen