woensdag 10 februari 2016

APK overleefd

Ik ben heel blij dat onze auto goed door de APK is gekomen. Slechts 2 kapotte lampjes en een beetje de remmen schoonmaken, en dat was het.
Het is al een oud beestje, zo'n 17 jaar oud, maar hij rijdt nog fijn. Bovendien brengt hij ons altijd waar we zijn moeten. Ik zou hem nog niet graag kwijt willen in elk geval.
Zeker omdat we hadden besloten dat als hij niet door de APK zou komen, dat we even zonder auto zouden proberen te leven. (dat leek mij: au!)

Natuurlijk heeft hij ook nadelen, hij is wat krapjes voor ons vijven. Ook is de gordel op de middelste stoel nog een heupgordel, en daar passen geen autostoeltjes in (en mag ook niet). Dus tzt komt er wel een wat ruimere auto, maar voor nu doen we het gelukkig nog een jaar met deze. Vanaf volgend jaar willen we weer gaan sparen voor een andere auto.

We hadden vorig jaar een dure APK en grote beurt, die rond de 600Euro kostte. Daar hoopten we dit jaar niet boven te komen. Gelukkig was het slechts 210 Euro. De overige 390 Euro wilde ik al bijna bijschrijven op onze spaarrekening tbv de hypotheekaflossing, maar dat stel ik toch nog even uit.
Zoonlief wordt namelijk te groot voor het fietsstoeltje, en heeft een grotere versie nodig. Hij kan nog niet goed genoeg fietsen om echt in het verkeer mee te komen. Nu kost dat tussen de 50-90 Euro zag ik. Dus die wil ik er eerst nog even afhalen. De rest mag naar de spaarrekening.

-Inmiddels heb ik gister een junior fietsstoeltje kunnen vinden via marktplaats. Daar had ik al eerder gekeken, maar ook daar vroegen mensen 50 Euro voor een gebruikt stoeltje. Tja, dat doe ik dan natuurlijk niet. Geen verroeste schroefjes voor de hoofdprijs ;) Dus opeens mazzel, en voor 25 Euro konden we er eentje ophalen. Nu nog tijd vinden om te installeren.-

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat de kosten van de APK mee vielen zeg! Het is financieel gezien ook het meest aantrekkelijk om de auto zo veel mogelijk op te rijden. Totdat de onderhoudskosten te hoog worden :-) of de kinderen te groot :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de kosten meevielen! En inderdaad, je kunt volgens mij ook het beste zo lang mogelijk doorrijden. En 'mogelijk' dan idd afhankelijk van de onderhoudskosten en of iedereen er nog in past.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja klopt. We rijden hem het liefst op. Zodra onze kinderen uit de autostoeltjes zijn, zou de auto weer prima passen. Maar juist dankzij de verplichting om tot 1.35m in een stoeltje of verhoger te zitten maakt het voor ons lastig. Maarja, dan maar een volwassene in het midden. Tijdelijk.
  Ik was heel blij dat de kosten meevielen ja! Het is altijd zo'n variabele kostenpost waar je niet echt op kunt rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen