maandag 7 juli 2014

Kinderen doen je na

Mijn kinderen hebben de afgelopen weken gezien dat ik graag de 'mierenplaag' in mijn tuin wil elimineren. Tot op heden is dit nog niet gelukt.
Ik heb het geprobeerd met poeder, met kokend water en met de verdrinkingsdood door hun holen te laten vollopen met de tuinslang. (grondwater is nu ook weer op peil..)

Maar ik heb ze wel behoorlijk verminderd. Dat wel. Nu blijkt dus dat de kinderen me goed in de gaten hebben gehouden. Vandaag kwam er uit een holletje in het terras een grote menigte vliegende mieren, klaar om uit te vliegen. De kinderen kwamen meteen melding maken, en suggereerden dat ik maar even wat water moest koken..

Even later kwamen er mieren op een andere plek tevoorschijn om een rusp te pakken. Allemaal mieren sprongen erop en de rusp kronkelde heel gek. Misschien beten ze hem? Geen idee, maar de kinderen kwamen heldhaftig de rusp te hulp. Ze haalden 'm weg bij de mieren en de jongste begon te stampen op de miertjes op de grond. Ik vond het wel grappig!

1 opmerking:

  1. O, o, kinderen doen je na.........die arme mieren!! Maar als ze je in het goede na doen en dat is er veel , dan is het heel goed....

    BeantwoordenVerwijderen