dinsdag 18 juni 2013

Words of Hope

Een paar maanden geleden schreef ik een blog over ‘het mooie nieuws’ (je kunt ‘m hier nog even nalezen als je wilt). Ik was een beetje klaar met alle ellendige verhalen die je overal aantreft, en ook op je fb –doordat iemand iets ‘liked’- wat helemaal niet zo leuk is.

Ik hoorde nog meer mooie dingen, hoopvolle dingen! Zaken die ons wat meer kunnen relativeren en ons richten op de goede dingen in het leven. Want dat is er zoveel!

Blij met...

-         Deze week hoorde ik van 3 (DRIE!) verschillende mensen in mijn omgeving dat ze hun huis verkocht hebben! Wow, zo blij voor ze!
-         Zon en tropische temperaturen deze week :)
-         Mensen die afstuderen
-         Nieuwe baby’s die worden geboren
-         Huwelijken die worden gesloten
-         Etentjes met vrienden
-         Diverse mensen met een nieuwe baan
-         Mensen die andere mensen willen helpen
-         Een kerk die een verschil wil maken in de samenleving
-         Goede oppas
-         Familie en vrienden waar je van houdt
-         Weggeven om anderen blij te maken

Mooie quote uit een boek over financiën: Als je iets weggeeft breng je ‘genade’ in een wereld die wordt overheerst door de gedachte ‘kopen en verkopen’.

2 opmerkingen:

  1. Ja, daar word je niet vrolijk van en wat Fb betreft, heb je ook gelijk. Aan de ene kant is het 'goed om op de hoogte te zijn', aan de andere kant kun je er niets mee. Laat ons dan inderdaad meer goed, inspirerend en warm nieuws doorgeven en genieten van al het moois dat er toch ook is.

    En gelukkig: zolang iets 'nieuws is', is dat nog altijd - zoals je weet - de uitzondering op het bestaande en valt het over het algemeen gelukkig nog wel mee. Maar ja, die positieve dingen zijn dan weer zelden nieuws. Mooie blog.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bent u nog op zoek naar een lieve en betrouwbare oppas of huishoudelijke hulp? Neem een kijkje op nl.care.com!

    BeantwoordenVerwijderen