dinsdag 11 juni 2013

Handen uit de mouwen


Onze stad heeft besloten te bezuinigen op onkruid verwijderen. Tenminste, zo lijkt het. Tot twee jaar geleden kwam er nog regelmatig een verdelgingsdienst langs met een brander en een zeis. Zij maakten de stoepjes mooi onkruidvrij. Ik heb ze nu al heel lang niet meer gezien, en de stand van het onkruid op de stoepen is ook erg hoog.
Nu lijkt me dit op zich een goed bezuinigingspunt. Zeker nu we als land toch zo'n 4-6 miljard euro moeten bezuinigen. Als ik dan ergens op zou bezuinigen zou het ook zoiets 'overbodigs en luxe' zijn.
Maar dit betekent dat je als buurtbewoner toch wat meer de handen uit de mouwen moet steken, want we willen ook niet dat ons straatje verslonst...(en dat wil niemand toch?) Als je met elkaar allemaal wat doet in je buurt, blijft het leefbaar, schoon en veilig. Eigenlijk best simpel!

Na een aantal weken dit geconstateerd en bedacht te hebben, heb ik zelf ook maar de daad bij het denken gevoegd. Onze voortuin weer onkruidvrij, ons stoepje onkruidvrij en dat van onze oude buurman ook. Een prachtig plaatje. Nu de rest van de straat nog..

2 opmerkingen:

  1. Leuk! zal het Erick voorleggen, hoewel ons onkruid groeit harder dan bij de buren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahh, haha. Ik heb me echt voorgenomen een wat betere 'buurtbewoner' te zijn. Heb vandaag wat zwerfafval opgeruimd, en de kliko's van andere buren weggezet. Staat veel leuker, een straat zonder slingerende kliko's!

    BeantwoordenVerwijderen